Michal Šárka

Řecko Česko Portugalsko Turecko 6 a 2 roky poté

4. 05. 2010 19:23:56
Kdo trošku sleduje kopanou, asi si vzpomene na mistrovství Evropy v Portugalsku a na krásný fotbal, který naše reprezentace hrála než vypadla s Řeckem týmem, který uměl jenom bořit a celé mistrovství Evropy vyhrál díky devastaci hry. A co se děje teď? Co se děje s obyčejnými lidmi?

Spousta lidí, samozřejmě těch OBYČEJNÝCH přišla o práci, nebo alespoň o část platu, velká část z nich samozřejmě ani nepracovala a byli s tím spokojeni. Ono když jdete do důchodu v 53 letech morálka všech lidí je natolik uvolněná, že je stokrát lehčí protestovat, než pracovat.

Nicméně tihle obyčejní lidé si zvolili nezodpovědné politiky a netrvalo dlouho, stačilo pár zfalšovaných statistik, kterými oblbli experty z EU (i to jsou jenom lidé, to si uvědomte). Respektive je spíš uchlácholili, jelikož Řecko je jedna ze zemí,které si s paktem stability a fiskální disciplínou hlavu rozhodně nelámala. Milá krásná EU, která nám staví silnice (jak se nám snaží natlouct do palice za peníze jakési cizí evropské ...)ano zatím více peněz získáváme, ale přesto jsou to z velké části naše peníze a pak peníze britské, německé a já nevím čí další.

Pomohla Řecku nějak portugalská Lisabonská smlouva?

A kdo za to může? OBYČEJNÍ lidé, nikdo jiný. Ti, kteří mají v rukou volební právo a zvolili si většinově nezodpovědné politiky. A teď ti samí lidé mají tu nebetyčnou drzost stávkovat, aby jim zbytek Evropy opět pomohl? Fujtajxl. Jak můžete pomoci někomu tím, že mu dáte peníze, když jsou to stejní lidé jako vy? Jestli je nenaučíme makat a odpovědně přemýšlet o budoucnosti, tak nemá smysl jim jakkoli pomáhat.

Tak ještě zpátky k čutané. Po čtyřech letech jsme narazili na Turecko, zápas jsme měli velmi dobře rozehraný, pak přišlo pár chyb a český sen se rozplynul.

Přemýšlejme o tom až půjdeme za tři týdny k volbám, za čtyři roky se toho dá spáchat dost a dost. Nerad bych se dožil toho jít po žních k Turkovi...

Autor: Michal Šárka | karma: 16.66 | přečteno: 915 ×
Poslední články autora