Michal Šárka

Československo má talent nezvolit talent

29. 11. 2010 7:30:00
Československo si zvolilo talent. Následující text si, prosím, nevykládejte jako kritiku vítězného dua Dea Men. Oba pánové předvedli velenáročné vystoupení a hlavně dostali nejvíc hlasů od diváků. No jo...

Samozřejmě o spravedlnosti výsledků nemůže být pochyb. Mezi trojici s nejvyšší počtem hlasů se dostal i Marián Zázrivý, který si pro cestu soutěží zvolil stejný sled vystoupení jako Paul Potts v Britain's Got Talent. Nessun Dorma v divadle a ve finále a v semifinále píseň z reprtoáru Andrea Bocelliho Con Te Partiro, kterou měl podle mě svou pouť soutěží symbolicky ukončit. Vychvalovací masáž porotců udělala své a na diváky, kteří neviděli o několik úrovní lepšího Pottse, Marián zapůsobil stejně tak jako Paul Potts na mě.

Ten příběh je až moc podobný. Marián, který i svým osobním obtížným osudem byl vhodným adeptem pro televizní příběh, byl i v semifinále vychválen a porota mu jednoznačně udělala medvědí službu. Pozvedla ho do nebes a bylo na lidech, zda se nechají ovlivnit až do té míry, že by mohl celou soutěž vyhrát. I přes náznak návratu sluchu poroty se ovšem Marián dostal mezi tři na hlasy nejbohatší, ač obstojně živící kariéra jej dle mého nečeká.

Trojici kompletoval vtipem i umem okouzlující kouzelník Richard Nedvěd. Ten, který svými vystoupeními nejvíce padnul do noty mně. Za týden si zvládnul připravit bezmála 13 minut trvající vystoupení (Marián Zázrivý- 1 minuta a 40 sekund s úvodními i závěrečnými tóny). I to o něčem svědčí.

Byť si Richard pomohl triky, které už předvedl ve svých dřívějších neceloplošných televizních vystoupení, ukázal opět většině diváků opět! originální šou. Zvlaštností je, že kvalitativní rozdíl mezi Mariánem a Richardem je stejně velký jako mezi Richardem a Mariánem a dokonce, a to je neméně zajímavé, totéž můžeme tvrdit i o počtu obdržených smsek ;-)

Je mi líto, že nejlepší fakticky nevyhrál. Přiznám se, sám jsem pro to nic neudělal. Voliči se teď můžou na hlavu stavět a těžko s tím něco svedou. Jednoduše měli pro vítězství svého favorita udělat víc ve chvílích, kdy se s tím něco udělat dalo a ne až s křížkem po funuse, přestože bych byl i já spokojenější s jiným výsledkem. (podobnost s volbami do pražského městského zastupitelstva je čistě náhodná)

Gratuluji Dea Men, jsem rád, že nevyhrál Marián Zázrivý a Richardovi slibuji, že se milerád zúčastním některého z budoucích představení a vezmu s sebou i jednu fanynku :-)

Autor: Michal Šárka | karma: 20.12 | přečteno: 6402 ×
Poslední články autora