Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jirkan01

9. 1. 2012 21:46
Moravec byl hodně zaujatý

což se mu sice stává, ale málokdy tak očividně. Ovšem to je obecný postoj většiny novinářů proti lidem, kteří nedávají přednost humanitnímu a všeobecnému vzdělávání před technickým a praktickým. K čemu jsou nám zástupy filozofů, politologů, sociologů a podobných vzdělanců v pavědeckých disciplínách. Je potřeba aby taky někdo pracoval a někdo dělal smysluplný výzkum a vývoj. K přestávkám - kdo zná líp místní podmínky než ředitel místní školy? Je správné umožnit mu, ať rozhodne, jak dlouhé přestávky jsou potřeba. Státní maturity podle mě nejsou zdaleka ideální, ale v době, kdy má maturitu každá kadeřnice, její význam stejně vymizel, a je to aspoň trochu krok ke srovnatelným podmínkám.

0 0
možnosti

j.nozicka

9. 1. 2012 17:25
Velmi dobře napsané,

vidím to úplně stejně. R^

0 0
možnosti

3lipy

9. 1. 2012 12:00
Tak znovu pro upřesnění

Dobeš nepřikazoval zkráti přestávky! Jen povolil ředitelům, kvůli tomu, aby dětem neujížděly autobusy při cestě domů, zkrátit přestávky. Nepřikázal ale jen povolil!

Co se týče polévek-nic nenařizoval žákům! Jen vyžadoval, když už to rodiče platí, aby byla k obědu předkládáaná i polévka. Bylo by jen na žácích jestli ji budou jíst.Opět nic nenařizoval, ale nabízel!

Možná se opakuji, ale cítím to jako potřebu uvádět věci na starou míru...

2 0
možnosti

petrph

9. 1. 2012 11:25
no já nevím

Ale v jedné své vyhlášce dává ministr ředitelům škol možnost zkrátit přestávky na 5 minut. (A taky - určitě by se našla spousta vědeckých studií, které dokazují potřebu delší přestávky, kvůli relaxaci, aby následující výuka byla efektivní)-ale to mohli ředitelé,dle názoru p.ministra opomenout, prostě je třeba dřív skončit, tak se přestávky "stachanovsky " zkrátí.

Ale pak ministr rozhodne,že ze zdravotních důvodů nařídí jíst dětem polévku...Mno -jistě jsou tu vědecké studie že zdravá a kompletní strava je prospěšná,ale zase trend stravování dnešní mládeže je znám, asi se nezmění "příkazem pana ministra"... Takže asi nejde o to zda ministr "rozdal karty" - nebo spíš, ano.  Pan ministr není "Já král první", ale kupodivu jen zvolený ministr zvolené vlády ve zvoleném parlamentu".. Ovšem, v kontextu reformního buldozeru dnešní koalice si myslí že je to to samé.., Pan ministr rozhodl, a jeho jméno budiž velebeno...

0 0
možnosti

SID09

9. 1. 2012 13:40
Re: no já nevím

Jen ho potřádně setřete, za to, že dal ředitelům možnost - nikoliv příkaz !! Konec konců, mně se ten jeho ksich taky moc nelíbí - a navíc je zástupce veverek, což je další mínus !! Bohužel je to první polistopadový ministr školství, který opravdu pracuje a jsou za ním dokonce i nějaký výsledky !! ( kdo nic nedělá, nic nepokazí - to bylo zásadou všech ministrů před ním, kteří naše školství dovedli tam, kde teď  je ) !!;-(

1 0
možnosti

zmat

9. 1. 2012 10:48
polévky a přestávky

jsou alfou a omegou našeho školství

1 0
možnosti

Maryša Šárecká

9. 1. 2012 10:00
To je fakt

Složení jídelníčku je ten naprosto nejpalčivější problém školství, od mateřských škol po univerzity.

Nějaký jasný systém odměňování učitelů na základě měřitelných  výsledků, hodnocení žáků, reforma financování vysokých škol, to může počkat.

0 0
možnosti

milmen

9. 1. 2012 16:50
Re: To je fakt

Maryšo, opravdu by mne zajímala vaše představa  j a s n é h o sytému odměňování učitelů na základě

m ě ř i t e l n ý ch  výsledků!;-D

0 0
možnosti

Lady Humussprey

9. 1. 2012 9:50
Dobeš na místě ministra je jasný podraz

Studenti a učitelé volili TOP 09, kde si hluboce váží Karla Schwarzenberga a tak čekali, že i ministr školství bude na jeho úrovni. Místo toho jim Nečas posadil do křesla kádrováka z ABL.

0 0
možnosti

MilVrzal

9. 1. 2012 10:08
Re: Dobeš na místě ministra je jasný podraz

Jak to že mluvíš za učitele a za žáky.Vyjadřuj se jen za sebe ty chudáčku.

1 0
možnosti

AsistentprofParkinsona

9. 1. 2012 9:42
Ne vždy s "Dobošem" lze souhlasit

Já si vzpomínám na velice "kvalitní"  polévky v naší školní jídelně a ještě dnes se mi dělá špatně. Říkali jsme jim vývar z fuseklí (jak diplomaticky a slušně jsme tenkrát mluvili). No s hlavním jídlem to však nebylo o moc lepší.  Ale jinak lze s článkem plně souhlasit. Dobeš, co by ministr školství, je snad první muž tohoto rezortu, co něco dělá. Má pravdu v tom, že ostatní jenom kecali.

3 0
možnosti

CoolDak

9. 1. 2012 9:51
Re: Ne vždy s

Tak je to skolni jidelna, vyvary z fusekli chapu. Pokud neznate, ten dokoment Olivera vrele doporucuju. Americky deti a pubertaci jedi jenom smazeny a k piti nemeli jinou moznost nez limcu nebo oslazeny mliko. Maly deti nebyly schopny poznat bramboru a rajce vcelku! Kdyz jim ukazal, jak se ze zbytku kurete po odstraneni slusnyho masa delaj nugety. A dal jim na vyber prirodni rizek z kusu prsicek, nebo usmazenou nugetu z chrupavek vyrobenou pred jejich zraky, tak decka braly nugetu. Vazne ulet!

0 0
možnosti

aroneček

9. 1. 2012 9:23
Autor píše jasně a nezaujatě.

Dobeš totiž opravdu dává školství správný směr.A ti zapšlí šéfové Vysokých škol,ti budou protestovat stále.Státní maturity je rovněž třeba,nemůže být přece samozřejmostí,aby někde byla maturita na úrovni pasáčka vepřů a jinde zase pomalu vysokoškoláka.Maturita by měla mít stejnou vypovídající hodnotu a úroveň.A pokud jde o školné,naprostý souhlas - pokud si platíš,pak si své znalosti prodej jinde(lékaři a p.)

3 0
možnosti

zmat

9. 1. 2012 10:46
Re: Ano správně,

dnes je maturita na VŠECH školách na úrovni pasáčka vepřů !!!

0 0
možnosti

car_director

9. 1. 2012 9:23
Pane Šárko,

prosím o vysvětlení těchto slov, která jsou obsažena v poslední větě : "....premiér, obdařený důvěrou volených zástupců,....".

0 0
možnosti

CoolDak

9. 1. 2012 9:28
Re: Pane Šárko,

Vlada Petra Necase, dostala (byla obdarovana) duverou poslanu Parlamentu CR. Mate neco proti moji formulaci?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS