Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mně některé tyto úvahy připomínají vtip o pánovi, který byl slaměným vdovcem a chtěl si udělat rizoto. Neměl ale doma jednu, celkem základní ingredienci, rýži.

Bydlel v přízemí a známí, od kterých si rýži chtěl vypůjčit, bydleli ve třetím patře. Výtah nebyl a tak, jak šlapal po schodech, přemýšlel, co jim řekne a co oni na to a co on jim odpoví atd.

Až došel do třetího patra, zazvonil a vyhrkl: "Víte co, strčte si tu Vaši rýži někam". A tak i my bychom měli v klide vyčkat, jak se prezident rozhodne a pak teprve argumentovat. V každém případě je ale odjakživa prezidentskou pravomocí jmenovat premiéra a jakkoli po žádné úřednické vládě netoužím, tak si myslím, že by byla zcela v intencích ústavních zvyklostí.

A vadí mi, že se zde každý otírá o jednoho prezidenta, zatímco když jiný demokratický prezident měl očividnou zálibu v alkoholu, všichni mlčeli. Navíc jsem já prezidenta Zemana nikdy opilého mluvit neslyšel. Lehkou, ale pochopitelnou špičku měl hned po svém zvolení, to ale ještě nebyl prezidentem.

2 0
možnosti

Já s Vámi vcelku souhlasím. Také mi vadí, když někdo řekne (napíše): on ASI řekne (udělá) tohle. Řekl (udělal) to špatně, nedobře, proč, za tím něco bude, sleduje tím ... Nebylo by lepší si počkat, až se to stane? Nebo třeba nestane.

0 0
možnosti

nevadí mi postup MZ, protože znamená konec špatné vlády; s její ústavností to mimochodem není o nic méně problematičtější, než s vládou "odborníků"; korupce přímo ve sněmovně, rozštěpení stran, ve vládě je strana, jejíž program nikdo nemohl volit v demokratických volbách, protože v nich ta strana ani nesoutěžila atd atd; v čem by byl Zeman "neústavnější"???

spíš mne děsí ta vláda, která se nahrne do Strakovky po té Zemanově; ta budu na tu nyní končící možná ještě vzpomínat...:-/

3 1
možnosti
Foto

Drobná poznámka. Prezident může pověřit sestavením vlády kohokoli. Je ale otázka, zda ten kdokoli získá důvěru Sněmovny. Avšak je tu ještě jedna věc. Ústava neurčuje termín do kdy má prezident učinit druhý pokus.Teoreticky tak může vláda bez důvěry vládnout celé volební období.

3 0
možnosti

To já, Rudo, samozřejmě všechno vim, nicméně rozhodně neškodí to zopakovat.R^

1 1
možnosti
Foto

Zlitej jezdec - moc pěkná formulace. Teď bohužel bude jezdec opravdu na koni a jeho mocichtivost bude ukojena. V  rámci Ústavy ( nikoli však v duchu , ale s tím si tihle pragmatici hlavu nelámou) bude cvičit se všemi , oddalovat případné jmenovaní kohokoli . Budeme vzpomínat na druhdy zatracovaného Klause .:-(

4 2
možnosti

Jeden ho nazve 'zlitym jezdcem', druhy narkne z toho, ze si neumi vybrat spolupracovniky, treti z nejakeho dalsiho nesvaru. A skutek? Kde se obejde bez slz muze nahlednout do zajimaveho clanku p. Kulhanka. Podle teto uvahy by byl

'dedek z Vysociny' stale 'dobrej'. A zlitej uprostred spatnych vic jak 'dobrej'.

1 2
možnosti

Zeman nikdy neměl dobrý výběr spolupracovníků - nemá správný čuch na lidi.

Ovšem s tou Ústavou se mýlíte - jeho postup je zcela ústavní. Přečtěte si tu Ústavu někdy sám. Možná budete překvapen (ale čtěte i s nadpisy jednotlivých částí a oddílů - i ty jsou důležitou a významotvornou součástí právního textu).

3 3
možnosti

Šmankote, já ji čet :-) dokonce líp než leckterý politický komentátor :-))

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1013518_10151456251450868_519672857_n.jpg

A nejsem si jist, jestli je obstrukce a prosazování vůle prezidenta úplně ústavně konformní

3 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1330x

Seznam rubrik